Fibercement nedir?

Fabrikada son teknolojiye sahip makineler kullanılarak; silis kumu, çimento ve selüloz ile üretilen fibercement levhalar inovatif yapısıyla öne çıkıyor, dış cephe kaplaması ve iç mekan dekorasyonu için etkili çözümler sunuyor. Fibercement üretim hattı toplamda 300 metrelik bir uzunluğa sahiptir. Üretim 24 saat boyunca kesintisiz olarak otomasyonla gerçekleştirilir.

Fibercement özellikleri

A1 SINIFI YANMAZLIK

Fibercement levhalar, EN-13501-1’e göre A1 sınıfı yanmazlığa sahip. Bu özelliği ile mevcut yönetmelikler kapsamında yüksek katlı binalarda güvenle uygulanır. Yangına Tepki ve Tutuşmazlık deney raporlarının yanı sıra, Yanma ısısının Tayini deney raporuyla da tasdiklemiş olan bu özellik, aynı zamanda yangının sönmesine de yardımcı oluyor.

YÜKSEK DAYANIKLILIK VE SU İTİCİLİK

Fibercement levha üretiminin önemli bir parçası olan pres üretim hattında son teknolojiler kullanılıyor ve pres hattı 7 ton kapasiteyle presleme yapıyor. 12 mm kalınlığında üretilen levhalar, pres ile 10 mm levha olarak kullanıma hazır hale getiriliyor. Bu işlem ile yoğunluğu artan levhaların katmanları görünmez hale geliyor, mukavemetleri artıyor ve levhalar minimum termal genleşme ile ısıl değişimlere karşı yüksek direnç kazanıyor.

SINIRSIZ TASARIM ÇÖZÜMLERİ

Preslenerek şekil almaya müsait hale gelen fibercement levhalara, CNC tezgahlarda çeşitli
desenler verilerek estetik bir görünüm kazandırılıyor. Ayrıca talebe göre fabrikalarda özel ölçülere göre kesim yapılabiliyor.

DAHA CANLI DOKU VE RENKLER

Fibercement levhaların desenleri kalıp esnasında veriliyor. Desenin kalıptan verilmesi levha dokularını daha belirgin hale getiriyor. Dış cephelerde daha canlı dokular elde ediliyor.

UZUN ÖMÜR VE DÖRT MEVSİM KORUMA

Fibercement ürünleri, sayısız laboratuvar çalışmaları ile dış cephelerde en yüksek performansı sağlayacak şekilde üretiliyor. Bu ürünler yaşlandırma testlerine tutularak yıllar sonraki dış cephe etkileri inceleniyor. Bu şekilde binanın ömrü boyunca dış cephede güvenliği sağlamış oluyor.

Neden Fibercement?

Montaj Sistemi

Öncelikle L ankrajlar dübeller yardımı ile duvar yüzeyine monte edilir. Ardından projeye
uygun olarak ısı yalıtımı ve su geçirmezliği sağlamak için taş yünü ve nem bariyerinin montajı yapılır. L
ankraj kanallarına M profiller takılarak teraziye alınıp trapez vida ile sabitlenir. M profiller üzerine de
fibercement levhalar vidalanarak sabitlenir. Vida başlarının ve levhaların birleşim yerlerinin
macunlanmasının ardından boya işlemi montaj ve macunlama sonrasında ancak şantiyede yapılabilir.

Montaj aşamaları